Noticies

Actualitat per estar al dia
Quines són les noves tendències en formació?
Quines són les noves tendències en formació?
22 Novembre, 2018

Quines són les noves tendències en formació?

En un entorn digital on els pagaments bancaris es fan amb el mòbil, creem grups de WhatsApp per reunir-nos, i veiem el que estan fent els nostres amics en temps real a través d’Instagram stories, no és d’estranyar que les metodologies educatives s’adaptin també als nous temps.

Algunes d’aquestes tendències basades en la tecnologia que cada vegada cobren més protagonisme són:

  • Aprenentatge mòbil: ja sigui amb un portàtil, un telèfon intel·ligent o una tauleta, aquest sistema ofereix una gran flexibilitat i l’avantatge per a molts de poder aprofitar el temps perdut; el temps de trajecte en bus, metro o tren es converteix en una sessió de formació.
  • Continguts digitals: cada vegada es desenvolupen més plataformes de teleformació i continguts digitals. La tendència que algunes empreses ja ofereixen és l’aprenentatge basat en jocs interactius i sofisticats sistemes d’avaluació de l’alumne.
  • Webinars: en molts àmbits, sobretot l’IT on la tecnologia evoluciona amb gran rapidesa, necessitem mantenir al dia els nostres coneixements. Una bona forma són els webinars on la formació s’enfoca a temes concrets de durada determinada, on es crea un debat en temps real sobre un tema que motiva els usuaris, sigui quina sigui la seva ubicació.

Learning online

Trobem també altres tendències metodològiques ja no tan basades en la tecnologia sinó en el mètode formatiu. Algunes d’elles són:

  • Visual Thinking: el pensament visual, també anomenat aprenentatge visual/espacial o pensament d’imatge és un fenomen que consisteix en realitzar determinades tasques mentals directament a través de processos visuals.
  • Design Thinking: destaca fa ja fa anys com l’eina ideal per fomentar la creativitat i la innovació en les organitzacions, enfocat tant a productes com a serveis de tot tipus.
  • La Gamificació encara que el concepte va sorgir l’any 2008, s’ha convertit en tendència, ja no només en l’àmbit tecnològic per aprendre mitjançant jocs interactius, sinó que també com un model educatiu que busca captar l’interès dels alumnes de tal manera que es diverteixin i se sentin atrets per l’experiència.

Learning

Experiència de Gamificació amb LEGO® SERIOUS PLAY®

Aquesta metodologia no consisteix en jugar amb peces de LEGO®, sinó que és una metodologia de comunicació que ha demostrat la seva utilitat en nombroses aplicacions corporatives mitjançant un o diversos FACILITADORS externs al grup de treball, que s’asseguren que es compleixin els objectius de treball pautats per endavant .

Aquesta metodologia és aplicable a multitud d’objectius, permet reunions divertides, participatives i molt útils. Desbloqueja la creativitat i el coneixement, construeix idees, alinea equips, dissenya estratègies, …

Actualment van sorgint noves i diferents fórmules per fomentar l’aprenentatge i assoliment d’objectius formatius per tal de millorar les competències dels empleats i com a conseqüència la competitivitat de les organitzacions. Des de Trentia podem ajudar-vos a decidir quina és la millor metodologia i suport, tenint sempre en compte tots els objectius a assolir. No dubteu en preguntar-nos: us assessorarem amb molt de gust.

Lego serious play

ENTRADES RELACIONADES

Seminari Microsoft Power Platform
17/10/2019
Construint solucions de negoci amb Microsoft Power Platform
Power Platform és la plataforma que integra PowerApps, Microsoft Flow i PowerBI, que ens permet desenvolupar solucions (aplicacions) de negoci de manera àgil i sense necessitat de codificació. Durant la presentació veurem com s’integren aquestes tecnologies per: Desenvolupar Apps per plataformes mòbils i web que es connecten a les teves dades Automatitzar processos de negoci i […]
Quines són les noves tendències en formació?
Quines són les noves tendències en formació?
En un entorn digital on els pagaments bancaris es fan amb el mòbil, creem grups de WhatsApp per reunir-nos, i veiem el que estan fent els nostres amics en temps real a través d’Instagram stories, no és d’estranyar que les metodologies educatives s’adaptin també als nous temps. Algunes d’aquestes tendències basades en la tecnologia que […]
Assistim a l’últim SharePoint Saturday Day de Barcelona
15 Novembre, 2018
Assistim a l’últim SharePoint Saturday Day de Barcelona
El 27 de octubre, vam assistir al “SharePoint Saturday Barcelona” a l’Institut Químic de Sarrià, esdeveniment organitzat per @SUGCat amb l’objectiu de divulgar les últimes novetats i tendències de l’ecosistema SharePoint i office 365 Es van proposar 3 tracks de xerrades tractant diferents aspectes que envolten aquesta tecnologia, en particular des Trentia vam assistir amb […]
Curs SharePoint Online
3 i 10 desembre 2018
Curs SharePoint Online
SharePoint Online és un servei basat en el núvol que ajuda a les organitzacions compartir i col·laborar amb altres usuaris. Amb SharePoint, que pot tenir accés als llocs interns, documents i altra informació des de qualsevol lloc: a l’oficina, a casa, o des d’un dispositiu mòbil. L’ús de SharePoint a l’empresa optimitza el flux de […]